background image

De docente

Ana Barrionuevo Cabanilla
Ana Barrionuevo Cabanilla

Ana Barrionuevo Cabanilla heeft mariene biologie gestudeerd en komt uit Ecuador. Ze woont sinds 2008 in Nederland en is getrouwd met Rik Pennartz..  In Den Haag heeft zij een diploma behaald in “Children & Development” aan het Institute of Social Studies. Ze heeft verschillende artikelen geschreven voor kranten en tijdschriften in Ecuador en de VS over ecotoerisme en de sociale problemen van kinderen in Ecuador.

"Mijn passie voor het lesgeven in de Spaanse taal begon in de jaren 80 toen ik contacten moest onderhouden met wetenschappers uit verschillende landen. In het begin was het lesgeven een hobby en ik begon me er steeds meer in te verdiepen. Nu heb ik inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als docente.

Mijn persoonlijke doel is om mijn cursisten een goed niveau Spaans bij te brengen, zodat zij hun eigen ideeën kunnen realiseren op het gebied van toerisme, zaken of studies in de Spaanstalige landen.

Bovendien help ik mijn cursisten met veel plezier bij de voorbereiding van hun reizen naar Zuid-Amerika met praktische informatie over de mensen en de cultuur.”